keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

16.3.2011


Heissan,

Bull Ringin edustalla paraativalmiudessa
nyt taitaa olla otollinen hetki päivittää blogia, kun tulin koulusta ja ajattelin kirjoittaa esseetä, mutta seinänaapuri kuuntelee taas teknohumppaansa täysillä.

Elikkäs, viime tiistaina taisin mehustella viimeksi saamastani paketista ja hyvin menneestä salsatunnista. Keskiviikko- ja torstai-illat kuluivat rauhallisissa merkeissä campuksella. Työllistin toimiston väkeä byrokratialla ja pakettien hauilla, kun kaikkeen täällä tarvitsee saada lupa. Heini saapui ilahduttamaan minua perjantaista lauantaihin. Esittelin kaupunkia ja tietysti eksyimme myös muutamaan kauppaan matkan varrella. Mukaan tarttui yhdet retkeilyhousut ja siisti t-paita. Rahaa laitoimme sen sijaan herkutteluun :D Kahden päivän aikana onnistuimme tuhlaamaan useamman kymmentä puntaa gastonomiaan: jäätelöön, Nando’s illalliseen (jota kaikille sitä miettiville emme missään nimessä voi suositella ://), sipseihin ja muutamaan siideriin, yöpalaburritoon, Subway-lounaaseen, YO! Sushiin ja tietysti kaiken kruunaamana Ben&Jerry's jäätelöön :D

Perjantai-illan kunniaksi menimme siis tyttöjen kanssa keilaamaan ja juhlistamaan erään vaihto-oppilaan syntymäpäiviä. Palatessamme juhlista menimme koputtamaan Lisan ikkunan taakse antaaksemme koristelemamme ilmapallon hänen poikaystävälleen Dannylle tervetuliaslahjaksi. Onneksi kaksikko oli vielä hereillä ja turisimme ulkosalla muutaman hetken ennen nukkumaan menoa. Danny oli ollut Haaga-Heliassa vaihdossa viime syksynä ja meillähän riitti paljon puhuttavan Suomi-fanin kanssa. Hän taitaakin olla ensimmäinen tapaamani saksalainen, joka on viihtynyt Suomessa. Kaikki edeltävät sakemannit ovat aina löytäneet jotain valittamisen aihetta ja puhuneet vain ”kuinka meillä Saksassa kaikki on paremmin..”. 

Lauantai-aamuna suuntasimme Heinin kanssa anivarhain The Cruftsiin, joka on maailman suurin koiranäyttely. Viikonlopun aikana messuilla oli 28 000 koiraa, joten voitte kuvitella, että vilinää ja vilskettä riitti. Kiertelimme tutustumassa eri rotuihin ja kojuissa näpräämässä jos jonkin moista tarviketta. Tietysti messuoppaan ostettuamme etsimme heti näyttelyosastot - beaglet Heinille ja parssonrusselit minulle. Voi heitä söpöläisiä!! Näytösvimmaiset ihmiset lähinnä kuvottivat meitä, mutta ihastelimme koiruuksia ja jätimme omistajat vähemmälle huomiolle. Vähän meinasi päästä koirakuume valloilleen, mutta onneksi näimme suomalaisen Hurtta-koirantarvikevalmistajan, jonka kanssa vaihdoimme muutaman sanan messujen ja Suomen hintaeroista, ja tulimme järkiimme, ettei kannata ruveta hamstraamaan tavaraa. Kävimme myös seuraamassa toko- ja agilitykisoja, joissa parhaimmisto mitteli toisiaan vastaan. Aivan mahtava kokemus J Tietysti emme voineet välttyä pieniltä ostoksilta, ja laitoimme muutaman punnan vetoleluihin ja herkku/koulutuspussiin.

Sunnuntaina Birminghamissa järjestettiin St. Patrick’s Parade, joka on osa irlantilaista syntyperää olevien St. Patrick’s Day-juhlaviikkoa. Näimme säkkipillin soittajia, ja jos jonkinmoisia marssijoita. Odotimme jotain spektaakkelimaisempaa, ja saimme puolentoista tunnin mittaisen sekalaisen seurakunnan paraatin.

Maanantaina otimme suunnan Manchesteriin. Manchester oli kaupunkikaavaltaan paljon järkevämpi kuin Birmingham ja kaupungin keskusta oli keskittyneempi kuin Bhamissa. ManUlla oli peli, joten emme menneet stadionin lähettyville. Tutustuimme paikallisiin nähtävyyksiin ja teimme pieniä ostoksia. Löysin Espritin aletangosta aivan mahtavan mekon, jollaista olen etsinyt töissä pidettäväksi. Mahtava reissu siis :)

Nyt joudun loppuviikon puurtamaan esseiden parissa, jotta voin nauttia rauhassa luonnon rauhasta. Arto lentää perjantai-aamuna Bhamiin ja lähdemme lauantaina autolla kohti Lake Districtin kansallispuistoa. Suunitelmassa on lauantaina kierrellä kansallispuistoa ja sunnuntaina valloittaa Englannin korkein huippu Scafell Pike! En malta odottaa :)

Lassin kanssa oli puhetta, josko hän pääsisi seuraavana viikonloppuna tulemaan pikavisiitille. Sormet ja varpaat ristissä!! Sitten pääsen uusintakäynnille Manchesteriin häntä vastaan.
Sumuiset näkymät penthousen ikkunasta

Kelit ovat lämmenneet. Tietysti vieläkin on todella tuulisia ja kosteita päiviä, mutta ne ovat vähentyneet roimasti alkuun verrattuna. Tänään ja eilen on ollut hurjan sumuista, ettei ole meinannut naapuritaloa nähdä.  Päivät ovat lämpimämpiä ja kevät taitaa olla tuloillaan! Muutama viikko enää niin kesä koittaa jo meillekin, kun hyppäämme Barcelonan koneeseen. Eipä tässä kai muuta. Huomenna on St. Patrick’s Day, mutta se taitaa olla vaan briteille ja irkuille tekosyy juoda keskellä viikkoa :D

Terkkuja ja halauksia <3 Kuukauden päästä nähdään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti